البحث عن المعرفه

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

##plugins.themes.bootstrap3.article.sidebar##

פורסם מאי 9, 2001
خالد عثمان

תקציר

עיצוב הסביבה הלימודית החדשה מבוסס על תפיסות פסיכולוגיות עדכניות בדבר מהותה של למידה טובה אשר עולות בקנה אחד עם מה שהמחשב מאפשר, ועם הפילוסופיה החינוכית הקונסטרוקטיוויסטית שלפיה הידע מצוי בתהליך ההבניה ולא בתוצריהם, ולא בתוכן הצבור בזיכרון.

הוגים רבים עסקו בשאלה של הגדרות הידע בהבדל מן המידע, ובהבחנה בין מידע לידע.

  1. ידע הוא רשת של קשרים בין פריטי מידע.
  2. ידע זה דבר דינמי שבונים אותו מתוך משא ומתן בתוך הקשר החברתי.
  3. ידע מתבטא ביכולת לבצע עמו ביצועים חדשים.

כיצד הופכים מידע לידע? זאת השאלה העיקרית שעל כל מורה ומחנך לשאול את עצמו כאשר הוא עומד מול התלמידים בכיתה. האם הוא מספק להם פריטי מידע גרידא שאין כל קשר ביניהם, או הוא מספק להם את הכלים והמיומנויות להפיכת המידע לידע?

חוקרים אחדים חקרו עניין זה של הפיכת  המידע לידע והיו להם מימצאים חשובים מאד מתמקדים  בנושא בניית המפות הקוגניטיוויות בפתרון בעיות ואתגרים תוך שימת דגש על הארגון והקשרים  בין הפריטים בתוך המפה שהתלמיד בונה לעצמו בתהליך הלמידה ובמיוחד כאשר הוא עוסק בפתרון בעיות ומתן הסברים טובים.

ניהול הידע:

בשנים האחרונות התחילו ארגונים מתקדמים בעולם לנהל בצורה שיטתית ומאורגנת את הנכס היקר ביותר בעולם והוא ה"ידע".  ניהול הידע הפך להיות תנאי הכרחי להצלחת כל ארגון בעתיד.

אם כן, נראה כי כיום ובעתיד, הידע הוא המשאב שעליו יתחרו ארגונים שונים בכפר הגלובלי.

צורת ציטוט

عثمان خ. . (2001). البحث عن المعرفه. Jami’a - Journal in Education and Social Sciences, 5, 86–93. אוחזר מתוך http://ojs.qsm.ac.il/index.php/jamiaa/article/view/825

Downloads

Download data is not yet available.
Abstract 18 | pdf (العربية) Downloads 15 pdf (العربية) Downloads 22

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

סעיף
מאמרים
Share |