أزقة النفوس: ما بين علم النفس والأطباء والسحرة

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

##plugins.themes.bootstrap3.article.sidebar##

פורסם ספט 8, 2001
خالد مصالحة

תקציר

הרפואה העממית והכישוף הנה תופעה אוניברסאלית, קיימת בהיקף זה או אחר בכל חברה בעולם. תופעה זו שורדת בקרב הערבים המוסלמים בארץ, למרות העמדה העוינת והנחרדת של דת האיסלאם לתופעה זו.

הקוראן ודברי הנביא מוחמד היו ברורים בנושא שסיכומו של דבר שחל איסור מוחלט על מוסלמים להתעסק או לפנות למכשפים, ובכל זאת התופעה קיימת והשאלה למה?

המחקר מצביע על מספר גורמים חשובים והעיקרי בהם מטיל את האשמה על הרפואה המערבית (מודרנית) שאינה מנסה להבין את הצורך בהבנה ובהתאמות תרבותיות לרפואה, דבר שגורם לקצר בתקשורת בין רופא-פציינט וקהילה, גורם אחר קשור להבדלים בהגדרת מחלה וסוגי מחלות כאשר ריפוי עממי וכישוף רואה שישנם שלושה סוגים של מחלות: 1. אורגניות 2. נפשיות 3. רוחניות, כאשר המחלות הרוחניות מהוות הסיבה העיקרית לפנייה לכישוף, כי רפואה מערבית אינה מכירה בסוג זה של מחלות שנגרם ע"י גורם שלישי כמו ג'ינים ושדים.

       הפונים לריפוי עממי וכישוף באים מכל שכבות האוכלוסייה הערבית בעלי עיסוקים שונים / שני המינים / בעלי השכלה שונים ובני גילאים שונים.

       דבר שמוכיח שהנושא מופנם באישיותם ועמוק בתרבותם של הערבים המוסלמים בארץ, ורפואה מערבית אינה מצליחה להחליש אמונתם ביעילות סוג זה של ריפוי.

צורת ציטוט

مصالحة خ. . (2001). أزقة النفوس: ما بين علم النفس والأطباء والسحرة. Jami’a - Journal in Education and Social Sciences, 5, 94–108. אוחזר מתוך http://ojs.qsm.ac.il/index.php/jamiaa/article/view/826

Downloads

Download data is not yet available.
Abstract 18 | pdf (العربية) Downloads 16

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

סעיף
מאמרים
Share |