ابـن الهبّـاريـّة شاعر مغمور من عصر السّلاجقة نسبه، آثاره، حياتـه، وعصره
##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
##plugins.themes.bootstrap3.article.sidebar##
תקציר
מאמר זה דן בנושא של הספרות הערבית בתקופת שלטונה של השושלת הסלג'וקית, אשר שלטה במאה החמישית-שישית לספירה ההיג'רית, ( העשירית- האחת עשר לספירה הנוצרית).
בתקופה זו, השירה הערבית התאפינה בכך שהיא הפכה לחלשה יותר, וזה ביחס לשירה בתקופות קדומות יותר, וזאת בגלל כמה סיבות שונות, העיקרית שבהן ריבוי הרכילויות הפוליטיות אשר שררו בתוך ארמונותיהם של השליטים השונים.
שמו של " נט'אם אלמלכ" – הוזיר של הסלטאן מלכשאה – בלט בין שמותיהם של השליטים השונים בתקופה זו, והוא נודע כמי שיסד את מוסד הלימוד החשוב ביותר בבגדאד ובסביבה, ה- "מדרסה" אשר נשאה את שמו "אלנט'אמיה". כמו כן, הוא נודע כפתרון של משוררים וסופרים רבים, אשר חיו בתקופה זו, והיו עדים למאורעות הפוליטיים אשר התרחשו בתקופה זו, והם תיעדו אותם במישרין או בעקיפין בתוך חיבוריהם ושיריהם השונים.
בין המשוררים והסופרים הרבים אשר באו במגע עם " נט'אם אלמלכ" ועם שליטים סלג'וקים היה אבן אלהבאריה, שדרכו ניתן ללמוד הרבה על אופיה של הספרות הערבית בתקופה זו.
ואז מטרתו של מאמר זה הינה להשליך אור על חייו ופעולתו של משורר זה, מתוך כוונה לתרום במשהו לחקר הספרות הערבית בתקופה הסלג'וקית.