הבדלים בהעדפת גורמי יעוץ בין בני–נוער מעיר, מקיבוץ ומישוב ערבי

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

##plugins.themes.bootstrap3.article.sidebar##

פורסם פבר 2, 2006
עפאף לבנאוי

תקציר

במחקר זה ביקשתי לברר ולהעמיק את ההבנה בנושא המאפיינים וההעדפות בפנייה ליעוץ  בקרב בני נוער. בדקתי האם קיימים הבדלים בהעדפת גורמי יעוץ  מסויימים על פני גורמי יעוץ  אחרים, בין בני נוער משלושה מגזרים שונים בחברה הישראלית- עיר , קיבוץ ויישוב ערבי. בני הנוער התבקשו לציין את העדפותיהם ואת שיקוליהם בפנייה ליעוץ  ביחס לשורה ארוכה של גורמי יעוץ  אפשריים , אשר חולקו לקטוגריות של גורמי יעוץ  פורמליים (כדוגמת – היועצת החינוכית ושירותי הרווחה ), גורמי יעוץ  סמי – פורמליים (כגון:"דלת פתוחה" ו "ער"ן") וגורמי יעוץ  טבעיים (משפחה וחברים).

בהתבסס על הספרות המחקרית שיערתי כי בני הנוער מכל המגזרים יעדיפו לפנות לגורמי היעוץ  הבלתי פורמליים. השערה זו לא אוששה. אמנם נמצא כי חלק מבני הנוער מעדיפים בראש ובראשונה להתייעץ עם בני משפחתם וחבריהם אך עדיין מעדיפים רבים את היעוץ  הפורמלי על פני הבלתי-פורמלי.

כמו כן שיערתי שיימצאו הבדלים הן בהעדפות והן בשיקולי ההעדפות בין בני הנוער משלושת המגזרים , על רקע השונות התרבותית (יהודים לעומת ערבים) והקהילתית (יישובים כפריים קטנים לעומת עירוניים גדולים). באופן כללי לא נמצאו כמעט הבדלים מובהקים בין המגזרים השונים.

צורת ציטוט

לבנאוי ע. . (2006). הבדלים בהעדפת גורמי יעוץ בין בני–נוער מעיר, מקיבוץ ומישוב ערבי. Jami’a - Journal in Education and Social Sciences, 10, 350–363. אוחזר מתוך https://ojs.qsm.ac.il/index.php/jamiaa/article/view/866

Downloads

Download data is not yet available.
Abstract 12 | pdf Downloads 13

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

סעיף
מאמרים
Share |