مهارات إرشاد أساسية في عمل المرشد التربوي في التربية العملية

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

##plugins.themes.bootstrap3.article.sidebar##

פורסם ספט 9, 2002
جمال ابو حسين

תקציר

ההדרכה הפדגוגית מוגדרת כאמצעי חשוב בתהליך הכשרת מורים, אשר מטרתה לפתח את היכולות הקוגנטיביות של הסטודנטים והכשרתם בצורה נאותה להיות מורים.

 

מחקרים שונים מציינים כי הכשרת מורים ופיתוח יכולתם הקוגנטיבית לחשיבה רפלקטיבית מהווה תנאי מרכזי להכשרת מורה פרופסיונאל (זילברשטיין ואחרים,1998;SHORT RINEHART 01993  ).

 

עבודתו של המדריך הפדגוגי מתמקדת, בין היתר, בניסיונו לעזור לסטודנטים להתקדם מהמקום שהם נמצאים בו למקום שהם חפצים להגיע(קוסטה וגרמסטון,1999).

יחסי אמון בין המדריך הפדגוגי והסטודנטים תורמים רבות להצלחת עבודת ההדרכה של המדריך הפדגוגי. ומאפשרת עזרה והנחיה יעילה לסטודנט בהתפתחותו המקצועית.

 

שפת ההדרכה מתאפיינת כשפה חיובית ואינה ביקורתית, שפה אובייקטיבית, מדויקת ותיאורית ואינה שיפוטית( קוסטה וגרמסטון,1999).

 

בכדי שהמדריך הפדגוגי יעשה את עבודתו בצורה נאותה וישיג את מטרות העבודה המעשית, הוא צריך להשתמש במיומנויות אימון והנחיה מגוונות המתאימות לסיטואציות ההנחיה אשר נמצא בהן. במאמר ניסיתי לדבר על מיומנויות אלו ועל חשיבותן להדרכה הפדגוגית ולהתפתחותו המקצועית של המדריך הפדגוגי. ניסיתי לתת דוגמאות מתוך העבודה המעשית.

 

צורת ציטוט

ابو حسين ج. . (2002). مهارات إرشاد أساسية في عمل المرشد التربوي في التربية العملية. Jami’a - Journal in Education and Social Sciences, 6((أ), 1–25. אוחזר מתוך http://ojs.qsm.ac.il/index.php/jamiaa/article/view/767

Downloads

Download data is not yet available.
Abstract 15 | pdf (العربية) Downloads 17

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

סעיף
מאמרים
Share |