דפוסי שימוש באינטרנט ומניעיו בקרב סטודנטים באקדמיית אלקאסמי

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

##plugins.themes.bootstrap3.article.sidebar##

פורסם ינו 9, 2006
וליד אחמד

תקציר

מחקר זה בודק דפוסי השימוש ואת המניעים שעומדים מאחורי השימוש באינטרנט בקרב סטודנטים סדירים במכללת אלקאסמי.

כמו כן המחקר בודק את מידת מודעותם לחשיבות האינטרנט מחד גיסא ואת הסכנות מאידך,  ומה הן עמדותיהם כלפי הגידים הקשורים לערכים ולאינטרנט.

מחקרים רבים נערכו בנושא, אך ייחודיותו של מחקר זה באוכלוסיית המדגם, שהם סטודנטים ערביים, כאשר לא נערך שום מחקר לבדיקת דפוסי שימוש ועמדות בקרבתם.

המחקר התבצע בעזרת שאלון שנבנה במיוחד למחקר זה, ואשר תוקף על ידי עמיתיי במכללה. השאלון מורכב משלושה חלקים הכולל 56 שאלות עם 7 מימדים כאשר המימד של דפוסי שימוש מורכב ממספרי תת-מימדים. השאלון הופץ בקרב 126 סטודנטים, מתוכם הוחזרו 99 שאלונים כשהם מולאו על ידם.

ניתוח התשובות נעשה בעזרת מבחני כי בריבוע (K), מבחן t, מתאם פירסון, ניתוח שכיחויות וניתוח תיאורי. 

מהממצאים עולה שהמניעים לשימוש ברשת האינטרנט מתפרסים על שורה של מניעים שונים החל מחיפוש מידע ועד לקריאת עיתונות. נמצא קשר מובהק בין חלק מהמניעים למגדר.

נמצא שמניע ההתקשרות ושימוש במסרים מיידים הוא אחד המניעים הבולטים לשימוש באינטרנט, כאשר מטפס לצמרת מדרג המניעים, ממצא זה נחשב כייחודי עבור מחקר זה. במחקרים רבים אחרים נמצאים דירוגים שונים למדרג המניעים. ההסבר הוא שזה תלוי ברקע התרבותי של המשתמשים ובתפיסת הבילוי בשעות הפנאי. התוצאות מלמדות על עמדות לא מוחלטות כלפי השפעת האינטרנט.

במחקר לא נמצאה קורלציה בין התמחות לעמדות, לאחר שנטען שקיים קשר חיובי בין התמחות בדת-אסלאם לבין עמדות מסורתיות יותר כלפי האינטרנט. 

המחקר מצביע על קשר אך לא מובהק בין סך הכול הזמן שמושקע באינטרנט לבין התקדמות בלימודים. 

צורת ציטוט

אחמד ו. . (2006). דפוסי שימוש באינטרנט ומניעיו בקרב סטודנטים באקדמיית אלקאסמי. Jami’a - Journal in Education and Social Sciences, 10, 386–436. אוחזר מתוך https://ojs.qsm.ac.il/index.php/jamiaa/article/view/688

Downloads

Download data is not yet available.
Abstract 18 | pdf Downloads 30

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

סעיף
מאמרים
Share |