תפיסתם של מורות ומורים משתלמים במכללת אלקאסמי את שילוב טכנולוגיות מידע בהוראה, והגורמים המשפיעים - חקר מקרה*

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

##plugins.themes.bootstrap3.article.sidebar##

פורסם מאי 8, 2009
וליד אחמד

תקציר

המורים הם התשתית המקצועית והאנושית במערכת החינוך ולכן, מכרעת חשיבותם בכל תהליך של  התחדשות חינוכית (Goodlad, 1994), ודרכי הוראתם של המורים היא החוליה המרכזית בכל תהליך כזה (Sarason, 1995 ; Goodlad, 1994).

עם חדירת הטכנולוגיה החדשה למערכת החינוך, הפך תפקידם של המורים בתהליך ההוראה והלמידה משולבי טכנולוגיה ומחשוב מרכזי יותר (איגר ואחרים, 2004). בכדי שהמורים יעמדו בדרישות של המערכת עם שימוש מוצלח בטכנולוגיה, מחייב הדבר, הכשרה של המורים, הכוללת השתלמות מתמשכת והתנסות מעשית ופעילה.

מטרתה של הכשרה המשולבת טכנולוגיה מתוקשבת, הינה להקנות למורים כלים חדשים ומיומנויות חדשות שיסייעו להם בעתיד, אם יהיו מעוניינים לשפר את הוראתם בהתאם להתפתחויות הטכנולוגיות ולדרישות המערכת.

משום שלמידה מבוססת טכנולוגיות מידע מאפשרת התאמה לסגנונות למידה שונים ומגבירה את המוטיבציה ללמידה (Owston, 1997), התחיל להתפתח בעשור האחרון של המאה הקודמת נושא שילוב טכנולוגיות מידע ותקשורת – ובראשן המחשב והאינטרנט בתהליכי ההוראה והלמידה ובד בבד כאמצעי עזר בהוראה במוסדות לימוד שונים – מהיסודי ועד האוניברסיטה, בארץ ובעולם – בקצב הולך וגובר (Brockbanky, 2001).

צורת ציטוט

אחמד ו. . (2009). תפיסתם של מורות ומורים משתלמים במכללת אלקאסמי את שילוב טכנולוגיות מידע בהוראה, והגורמים המשפיעים - חקר מקרה*. Jami’a - Journal in Education and Social Sciences, 13, 407–446. אוחזר מתוך https://ojs.qsm.ac.il/index.php/jamiaa/article/view/865

Downloads

Download data is not yet available.
Abstract 26 | pdf Downloads 22

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

סעיף
מאמרים
Share |